Select Page

Сусрети и посете

Посета Архитектонском факултету

У склопу сарадње са Архитектонским факултетом ученици наше школе са професорком Марианом Карабаш, имали су прилику да посете отворена врата факултета.

Посета БОСИФЕСТ-у

Интернационални филмски фестивал особа са инвалидитетом БОСИФЕСТ, одржан је  и ове године у Београду од 18. до 20. октобра 2021. године, под слоганом „МОЋ ВИЗУЕЛНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ“. 

Кроз филмове који се приказују на БОСИФЕСТ-у, ученици су имали прилику да се упознају са другачијим културама, обичајима, друштвеним околностима и најразличитијим животним причама. Фестивал промовише Град Београд и Србију кроз богатство различитости. Ученици Дванаесте београдске гимназије са задовољством су подржали пријатеље и овога пута. 

Посета Дечијем одељењу “Чика Јова Змај” – Библиотеке града Београда

У Дечијем одељењу Библиотеке града Београда “Чика Јова Змај” приређен је програм “Упознајте Рубикову коцку”. Програм је организован у сарадњи са Одељењем за културу амбасаде Мађарске – Collegium Hungaricum Beograd. Тема програма је била Рубикова коцка позната и као Магична коцка или Мађарска коцка, механичка 3 Д комбинациона слагалица коју је изумео мађарски проналазач и професор архитектуре Ерне Рубик (мађ. Rubik Erno).

Ове године навршава се четрдесет и пет година од појаве прве Рубикове коцке. Рубикова коцка сматра се једном од  најпродаванијих играчака у свету, јер је до сада продата у више од 300 милиона примерака. Програм који је приређен био је сјајна прилика да се скрене пажња на чињенице о пореклу коцке, али и да се новој генерацији деце и младих представи ова чудесна играчка. Ученици наше школе у пратњи професорке Татјане Хаџипетровић присуствовали  су презентацији и чули бројне занимљивости о самој коцки, погледали филм о професору Рубику, упознали се са низом правила за лакше и брже састављење чувене коцке. 

Посета Аранђеловцу и Тополи

Колектив Дванаесте београдске гимназије, јула месеца 2019. године посетио је Аранђеловац и Тополу и уживао у прелепим винаријама као и знаменитостима ових градова.

Дан дружења – колектив Дванаесте београдске гимназије

Дан релаксације и дружења, колектив Дванаесте београдске гимназије, провео је у јулу месецу 2021.године, обилазећи манастире Фрушке горе, Петроварадинску тврђаву и град рођења прве гимназије у Србији – Сремске Карловце.