Select Page

Посета ученика и наставница гимназије из Ла Митјана из Каталоније (Шпанија)

У периоду од 11.9. до 17.9. 2022. године, гости XII београдске гимназије били су10 ученика и 3 наставнице из гимназије Ла Митјана из Каталоније (Шпанија). Гимназијалци из Љеиде учествују у Еразмус+ пројекту у вези са темом заштита животне средине “Don’t be a drop in the ocean! Do your bit!”, а наша школа је партнер на овом пројекту који је обухватио часове биологије, географије, српског и шпанског језика, радионице у оквиру еколошке секције, обиласке града Београда и околине (Авала, Царска бара, крстарење Дунавом, Агенција за заштиту животне средине, знаменитости Београда). 

Овом приликом госте је поздравио испред Амбасаде Краљевине Шпаније у Београду аташе за културу Дарио Отеро Кастро, а о нашој школи писале су и новине у Каталонији (у прилогу). 

Све активности и бригу о гостима преузеле су наставница биологије и оснивач еколошке секције Сања Благојевић, наставница географије Бојана Жујовић и наставница шпанског језика и школски координатор за пројекте Милена Радовановић. 

Сарадња са Шпанијом наставља се кроз још један Еразмус пројекат који подразумева мобилност наставног особља XII београдске гимназије. У Гранади у новембру наставници XII београдске гимназије ће похађати курс “Примена интегративне наставе и употреба икт алата”.

Повезане вести

Презентација актуелног Еразмус+ пројекта “Развој компетенција наставника за примену интегративне наставе и учења у дитално доба – изазови модерног образовања”

Презентација актуелног Еразмус+ пројекта “Развој компетенција наставника за примену интегративне наставе и учења у дитално доба – изазови модерног образовања”

У уторак, 31. јануара 2023. са почетком у 13.05ч одржаће се презентација актуелног Еразмус+ пројекта "Развој компетенција наставника за примену интегративне наставе и учења у дитално доба - изазови модерног образовања". Циљ промоције је упознавање наставног...

Одобрен још један Еразмус+ пројекат под називом “Различитост повезује”

Одобрен још један Еразмус+ пројекат под називом “Различитост повезује”

Са задовољством вас обавештавамо да је нашој школи одобрен за финансирање још један Еразмус+ пројекат под називом "Различитост повезује" под бројем  022-2-RS01-KA210-SCH-000098015 /KA210-SCH-13371037 /DIVERSITY BONDS-Challenges of Modern Education. Реч је о пројекту...